M3™

M3™ - mylar based
continuous yarns technology.

De gepatenteerde Millennium technologie maakt het produceren van zeilen zonder in hars geimpregneerde garens mogelijk. Hierdoor blijven de garens zacht en soepel, wat hun duurzaamheid en handelbaarheid ten goede komt, terwijl de aantoonbare vormvastheid behouden blijft. Met hars geïmpregneerde garens worden hard omdat de hars uithardt, met als resultaat dat de garens in het zeil verschillende niveaus van spanning krijgen. Als het zeil beweegt en de garens worden gebogen en gedraaid, beginnen de garens af te breken en de algehele sterkte van het zeil wordt verminderd.

Als de hars ontbreekt, -zoals bij M3™-, dan blijven de garens zacht. Zeilbewegingen leiden dan niet langer tot verschillen in de spanning tussen de garens, omdat de individuele vezels van de garens in staat zijn om zelfstandig te bewegen. Dit resulteert in een daling van het totale gewicht van ten minste 15-30%. Millennium zeilen worden in een vacuüm zak gelegd, die onder een druk van -0,95 bar- gezet is, gelijk aan 9 ton druk per vierkante meter over het gehele zeil. Daarna gaan zij in een computer gestuurde oven. De twee lagen van polymeer reageren op de druk en de warmte van de oven en zullen gaan samensmelten. De vorming van een nieuwe laag van materiaal is een onomkeerbaar proces. Dit voegt de twee lagen van polymeer samen en omhult de koolstof garens. 

Het is belangrijk om te weten dat het polymeer samensmelt. Resultaat; een doek dat zacht en flexibel is. Delaminatie is uitgesloten omdat er geen hars als bindende factor tussen de lagen zit, die kan afbreken na verloop van tijd. Door gebruik te maken van een modulaire oven zijn er geen beperkingen in de grootte van het zeil. Alle toer- en wedstrijd Onesails M3™ zeilen komen met een garantie tegen delaminatie van respectievelijk drie en twee jaar.

Continuous string technology
a. Traditional Panel Sail
b. OneSails one piece continuos yarn sail
M3™ Lamination
Conventional Lamination

M3™ Twaron

M3™ Twaron is the best choice for yachts of any length when the performance advantages and additional expense of carbon is not required.

Warranty

From January 2009, all cruising and racing OneSails M3™ sails will be provided with a delamination warranty of three and two years respectively.
This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies.
x